Примена сирћета у кухињи је невероватна, али некада треба обратити пажњу, јер можете направити велику штету на свом намештају.
Сигурно сте до сада безброј пута користили сирће како бисте скинули каменац са одређених површина. Ипак, требало би избегавати да га користите код одређених површина које се на овај начин могу оштетити.
Ево за шта га све не би требало користити:
Дрвене површине, паркет
Премда неки умисле да сирће не би требало да остави траг на дрвету, многи кажу да разређено сирће не би смело да се користи за чишћење дрвених подова јер киселина може да нагризе завршну обраду. Зато под радије пребришите влажном (не мокром) крпом и средством за чишћење дрвених површина.
Пегла
Можда ћете доћи у искушење да са сирћетом очистите дно пегле и мале рупице у којима се накупља каменац, али за њено чишћење радије следите упутства произвођача.
Камене и керамичке плочице
Сирће и лимун могу да оштете све врсте камених и керамичких површина па их треба избегавати, а уместо тих киселих средстава користите детерџент намењен чишћењу таквих материјала.
Тврдокорне мрље
Само сирће вероватно неће очистити мрље које се тешко скидају, попут флека од мастила, траве или вина. Можда ће вам бити потребно нешто више од сирћетног раствора за чишћење. За њих пре прања површине употребите неко од куповних средстава којима се третирају такве мрље.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ