Већина нас је оставила кисели купус за зиму и онда када је дошло време да се он проба схватили сте да је пресољен и да не можете припремити омиљено зимско јело – сарме.
![1700300601_7c4400ac6ae42d998e8a7be246b103286a139ba7.jpg](/cache/images/5/9/9/0/3/59903bf01ad3954acddf8ebe468af695777b0cf0.jpg)
То се углавном дешава када кисели купус припремате први или други пут. Временом и вежбањем учите да погодите праве пропорције.
Међутим постоји решење, а оно није да баците сав кисели купус. Природа се побринула и за то, постоји поврцће које апсорбује пуно соли. То су, на пример, шаргарепа и зелени парадајз.
Да бисте поправили преслани кисели купус, потребно вам је око 1,5-2 кг шаргарепе и зеленог парадајза. Избушите их виљушком и додајте у купус. Тако ће упити вишак соли.
Али ако је ваш кисели купус и даље преслан, сваку главицу купуса морате на кратко потопити у кључалу воду.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ