Направите слатко са мало другачијим воћем.
Уколико волите да експериментишете када су укуси у питању, онда је овај рецепт идеалан за вас.
Слатко од цитруса се лако прави, а укус ће вас освежити и одушевити, јер није ни налик на оном са воћем од којег се слатко иначе прави.
Прочитајте још: Идеално време за спремање КОМПОТА: Уживајте у слатком ВОЋУ током целе године (РЕЦЕПТ)
Састојци:
2 литра воде
1 кг шећера
2 кашичице винске киселине
1 кг лимуна и поморанџе (по пола килограма од сваког воћа)
Припрема:
Поморанџе добро огулити, исецкати и ставити да се кувају у "три воде" - на сваких 5 минута кувања, вода се просипа и додаје се нова, хладна. Лимунову кору нарендати, а са плодом урадити исто као и са поморанџама.
Направити умерено густи шећерни сируп од воде и шећера, и додати му скувано и добро охлађено воће, као и кору од лимуна.
На лаганој ватри кувати слатко док цитруси не омекшају, и док се сируп не згусне. Пред крај кувања додати две кашичице винске киселине, и кувати још пар минута.
Скувано слатко оставити да одстоји неколико сати, па га сипати у претходно стерилисане тегле, и затворити. Чувати на хладном и тамном месту.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ