Napravite slatko sa malo drugačijim voćem.
Ukoliko volite da eksperimentišete kada su ukusi u pitanju, onda je ovaj recept idealan za vas.
Slatko od citrusa se lako pravi, a ukus će vas osvežiti i oduševiti, jer nije ni nalik na onom sa voćem od kojeg se slatko inače pravi.
Pročitajte još: Idealno vreme za spremanje KOMPOTA: Uživajte u slatkom VOĆU tokom cele godine (RECEPT)
Sastojci:
2 litra vode
1 kg šećera
2 kašičice vinske kiseline
1 kg limuna i pomorandže (po pola kilograma od svakog voća)
Priprema:
Pomorandže dobro oguliti, iseckati i staviti da se kuvaju u "tri vode" - na svakih 5 minuta kuvanja, voda se prosipa i dodaje se nova, hladna. Limunovu koru narendati, a sa plodom uraditi isto kao i sa pomorandžama.
Napraviti umereno gusti šećerni sirup od vode i šećera, i dodati mu skuvano i dobro ohlađeno voće, kao i koru od limuna.
Na laganoj vatri kuvati slatko dok citrusi ne omekšaju, i dok se sirup ne zgusne. Pred kraj kuvanja dodati dve kašičice vinske kiseline, i kuvati još par minuta.
Skuvano slatko ostaviti da odstoji nekoliko sati, pa ga sipati u prethodno sterilisane tegle, i zatvoriti. Čuvati na hladnom i tamnom mestu.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU