Интересовање за јужнокорејску посластицу је порасло од дебија Нетфликсове драме „Сqуид Гаме“.
Далгона колачи су једни од најјефтинијих и најзаразнијих на свету. Изузетно су популарни у Јужној Кореји и нема детета које није одрасло на њима. Представљамо вам рецепт за једноставну мешавину којој се можете засладити на брзину.
Прочитајте још: Палента која се ОВАКО ПРИПРЕМИ помаже код МРШАВЉЕЊА и смањује холестерол (РЕЦЕПТ)
Рецепт за далгона колаче
Састојци:
- 2 кашике шећера
- прстохват прашка за пециво
- спреј за кување
Припрема:
Мали плех обложите папиром за печење.
У кутлачу или у веома мали тигањ (најбоље непријањајући) додајте шећер. Ставите кутлачу или тигањ директно на средњу ватру и мешајте шећер штапићем за јело док не почне да се топи, око 2 минута. Када се сав шећер отопи и појави ћилибарска боју, одмах склоните кутлачу / тигањ са ватре.
Мешајте соду бикарбону док смеса не постане светло смеђа.
Сипајте смесу на припремљени плех у 2 једнака круга. Попрскајте равну страну металне мерне шоље или лопатице спрејом за кување и притисните бомбон, тако да буде пљоснат.
Користите калупе за колачиће да направите жељени облик. Оставите да се охлади и послужите.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ