Започните дан најмекшим залогајем и уживајте свим чулима, јер ова погача нема премца!
Још један неодољив рецепт стиже из Бакине кухиње, а овога пута заврните рукаве и направите најбољу погачу за чију израду ће вам сви тражити рецепт, а они који је пробају - парче више.
Потребно је:
За тесто
300 мл млаке воде
20 гр квасца
1 кашичица шећера
мало соли
50 мл уља
400 гр белог брашна (додавати да буде средње тврдо тесто)
150 гр мешавина интегралног брашна
маслиново уље
семенке
Припрема:
Замесити тесто од наведених састојака да буде средње тврдо обрадити добро руком па покрити да одмори 30 мин. Истрести на сто па поделити на пет лоптица мало их обрадити и покрити да одстоје још 5-6 мин. У плех 24 цм ставити пек папир. Развити прву лопту величину дна плеха извадити хартију из плеха па ставити на хартију.
Премазати кору маслиновим уљем и посути црвеном млевеном паприком и посути кимом. Развити другу кору премазати уљем и посути ланеним семеном.
Трећу кору такође премазати уљем па и њу црвеном паприком и кимон. Четврту премазати уљем и посути сунцокретовим и лии дулечним семеном, Пету кору развити и прекрити притиснути рукама тесто па је исечи на 4 дела ставити малу чашу на средину значи не сећи до краја.
Сваку четвртину исећи на већи и мањи троугао . Мањи троугао увити око своје осе. Погачу покрити па кад порасте ако није посна премазати жуманцетом ако јесте само уљем и посути сусамом. Пећи на 200 степени Ц око 40-45 мин. Уживајте!