Započnite dan najmekšim zalogajem i uživajte svim čulima, jer ova pogača nema premca!
Još jedan neodoljiv recept stiže iz Bakine kuhinje, a ovoga puta zavrnite rukave i napravite najbolju pogaču za čiju izradu će vam svi tražiti recept, a oni koji je probaju - parče više.
Potrebno je:
Za testo
300 ml mlake vode
20 gr kvasca
1 kašičica šećera
malo soli
50 ml ulja
400 gr belog brašna (dodavati da bude srednje tvrdo testo)
150 gr mešavina integralnog brašna
maslinovo ulje
semenke
Priprema:
Zamesiti testo od navedenih sastojaka da bude srednje tvrdo obraditi dobro rukom pa pokriti da odmori 30 min. Istresti na sto pa podeliti na pet loptica malo ih obraditi i pokriti da odstoje još 5-6 min. U pleh 24 cm staviti pek papir. Razviti prvu loptu veličinu dna pleha izvaditi hartiju iz pleha pa staviti na hartiju.
Premazati koru maslinovim uljem i posuti crvenom mlevenom paprikom i posuti kimom. Razviti drugu koru premazati uljem i posuti lanenim semenom.
Treću koru takodje premazati uljem pa i nju crvenom paprikom i kimon. Četvrtu premazati uljem i posuti suncokretovim i lii dulečnim semenom, Petu koru razviti i prekriti pritisnuti rukama testo pa je iseči na 4 dela staviti malu čašu na sredinu znači ne seći do kraja.
Svaku četvrtinu iseći na veći i manji trougao . Manji trougao uviti oko svoje ose. Pogaču pokriti pa kad poraste ako nije posna premazati žumancetom ako jeste samo uljem i posuti susamom. Peći na 200 stepeni C oko 40-45 min. Uživajte!