Када сте последњи пут правили мусаку за ручак?
Потребно је:
- 500 г млевеног меса
- 15 свежих паприка
- 3 јајета
- мало брашна
- со
- бибер
- 2 дл млека
- уље
Прочитајте још: Предлог за романтичну вечеру: Чоколадни мус је "лек за душу" (РЕЦЕПТ)
Припрема:
На мало уља пропржите млевено месо, затим посолите, побиберите и промешајте. Печене паприке ољуштите, одстраните дршке и семе и пресеците их на пола. Затим их посолите, уваљајте у брашно, па у умућена јаја. У тепсију, коју сте претходно подмазали уљем поређајте паприке да покрију дно. Преко њих ставите половину фила од млевеног меса и поређајте још један слој паприка.
Прочитајте још: Здраве рибље пљескавице: Гурмански оброк за дијету (РЕЦЕПТ)
Поновите поступак док не утрошите сав материјал, али тако да на крају мусака буде прекривена паприком. Прелијте са 2 дл млека и пеците у загрејаној рерни на 200 степени, око 60 минута.