Лето је идеално време за специјалитете са тиквицама, а овај супер рецепт ће да вас одушевити
Потребно:
тиквице 2 веће
презле 50 г
со 2 кашичице
вегета 1 кашичица
шаргарепа 1
црни лук 1
бели лук 2 чена
млевено месо 500 г
уље 2 кашике
бибер 1 кашичица
зачинско биље 1 кашичица
млеко 200 мл
павлака 200 мл
јаја 3
трапист 200 г
першун 1 кашичица
Како припремити:
На две кашике уља пропржите исецкану главицу црног лука , додајте сецкану шаргарепу, а затим и млевено месо. Посолите и побиберите, па додајте мало вегете и зачинско биље. Пржите 15-20 минута, па додајте и мало воде да не загори приликом пржења. У међувремену ољуштите тиквице и исеците на колутове. Ватросталну или неку другу дубљу посуду подмажите са маслацем или маргарином, па по томе поспите презле. Ставите половину од укупне количине посољених тиквица. По њима такође поспите презле. Изручите преко тога пржено млевено месо, а по њему опет ред тиквице и презле одозго.У посебној посуди умутите 3 јаја, мало соли и вегете и 100 мл павлаке и прелијте половину те смесе преко тиквица. Ставите плех у рерну да се пече на 180 степени степени 30-40 минута. Извадити плех из рерне, у преосталу количину млека и јаја додајте 100 мл павлаке кашичицу сецканог першуна и сецкан бели лук, па прелијте преко мусаке. Поређајте шните сира и пеците још 10 минута без поклопца.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ