Овај воћни колач прави се дан раније пре него што дођу гости.
Потребно је:
- 200 г млевеног кекса
- 125 г маслаца
- 2 кашике меда
- 300 г сирног намаза
- 150 г шећера у праху
- 250 мл слатке павлаке
- кашика лимуновог сока
- кесица белог желатина у праху
- кесица црвеног желатина у праху
- 300 г трешања
- 200 мл воде
- 4 кашике шећера
Прочитајте још: Торта павлова може да се направи и као "павловчица" (РЕЦЕПТ)
Припрема:
Кекс, маслац и мед сједините у компактну масу. На дно калупа ставите ову масу, притисните и поравнајте да буде равномеран слој. Сирни намаз помешајте са шећером у праху и измутите, па додајте сок од лимуна. Посебно измиксајте слатку павлаку и онда је умешајте у смесу са сиром.
Растопите кесицу белог желатина у мало хладне воде, па га кратко загрејте на рингли да се отопи и сипајте га у фил са сиром. Све заједно измешајте. Фил преручите у калуп и сипајте преко кекса. Оставите у фрижидеру да одстоји. Очишћене трешње прелијте водом, додајте шећер и ставите да се кувају око десетак минута.
Прочитајте још: Предлог за романтичну вечеру: Чоколадни мус је "лек за душу" (РЕЦЕПТ)
Склоните са ватре и умешајте црвени желатин који сте претходно растопили у води. Оставите десетак минута да се прелив прохлади, па га сипајте преко белог фила и вратите у фрижидер да се добро стегне.