Ovaj voćni kolač pravi se dan ranije pre nego što dođu gosti.
Potrebno je:
- 200 g mlevenog keksa
- 125 g maslaca
- 2 kašike meda
- 300 g sirnog namaza
- 150 g šećera u prahu
- 250 ml slatke pavlake
- kašika limunovog soka
- kesica belog želatina u prahu
- kesica crvenog želatina u prahu
- 300 g trešanja
- 200 ml vode
- 4 kašike šećera
Pročitajte još: Torta pavlova može da se napravi i kao "pavlovčica" (RECEPT)
Priprema:
Keks, maslac i med sjedinite u kompaktnu masu. Na dno kalupa stavite ovu masu, pritisnite i poravnajte da bude ravnomeran sloj. Sirni namaz pomešajte sa šećerom u prahu i izmutite, pa dodajte sok od limuna. Posebno izmiksajte slatku pavlaku i onda je umešajte u smesu sa sirom.
Rastopite kesicu belog želatina u malo hladne vode, pa ga kratko zagrejte na ringli da se otopi i sipajte ga u fil sa sirom. Sve zajedno izmešajte. Fil preručite u kalup i sipajte preko keksa. Ostavite u frižideru da odstoji. Očišćene trešnje prelijte vodom, dodajte šećer i stavite da se kuvaju oko desetak minuta.
Pročitajte još: Predlog za romantičnu večeru: Čokoladni mus je "lek za dušu" (RECEPT)
Sklonite sa vatre i umešajte crveni želatin koji ste prethodno rastopili u vodi. Ostavite desetak minuta da se preliv prohladi, pa ga sipajte preko belog fila i vratite u frižider da se dobro stegne.