Направите праву посластицу за јесење дане.
Октобар не може да се замисли без бундеве, коју можете искористити за разне слатке рецепте.
Овога пута предлажемо вам да направите сочну питу од бундеве, која је идеална посластица током јесењих дана.
Прочитајте још: Нико неће моћи да јој одоли: Направите ТОПЛУ ЧОКОЛАДУ као професионалац (РЕЦЕПТ)
Састојци:
- 500 гр кора за питу
- 1 кг бундеве коју је потребно нарендати
- 4-6 кашика гриза и шећера
- 3 кашике уља
- шећер у праху за посипање
- цимет
Припрема:
За почетак одвојити по 3 коре за питу. Прву кору попрскати уљем, другу такође, и посути шећером. На трећој кори распоредити широм страном нарендану бундеву, посути шећером, гризом и циметом.
Потом увијати крајеве коре на унутра, и уролати их мало чвршће.
Понављати поступак док се не утроше све коре.
Питу посложити у плех покривен папиром за печење. Питу попрскати мало уљем, и пећи у претходно загрејаној рерни на 180 степени око 20 минута, односно док не порумени.
Печену питу прекрити сувом крпом и сећи је тек кад се мало охлади. По жељи посути шећером у праху.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ