Napravite pravu poslasticu za jesenje dane.
Oktobar ne može da se zamisli bez bundeve, koju možete iskoristiti za razne slatke recepte.
Ovoga puta predlažemo vam da napravite sočnu pitu od bundeve, koja je idealna poslastica tokom jesenjih dana.
Pročitajte još: Niko neće moći da joj odoli: Napravite TOPLU ČOKOLADU kao profesionalac (RECEPT)
Sastojci:
- 500 gr kora za pitu
- 1 kg bundeve koju je potrebno narendati
- 4-6 kašika griza i šećera
- 3 kašike ulja
- šećer u prahu za posipanje
- cimet
Priprema:
Za početak odvojiti po 3 kore za pitu. Prvu koru poprskati uljem, drugu takođe, i posuti šećerom. Na trećoj kori rasporediti širom stranom narendanu bundevu, posuti šećerom, grizom i cimetom.
Potom uvijati krajeve kore na unutra, i urolati ih malo čvršće.
Ponavljati postupak dok se ne utroše sve kore.
Pitu posložiti u pleh pokriven papirom za pečenje. Pitu poprskati malo uljem, i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta, odnosno dok ne porumeni.
Pečenu pitu prekriti suvom krpom i seći je tek kad se malo ohladi. Po želji posuti šećerom u prahu.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU