Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Како се правилно ПЕЧЕ БУНДЕВА: Укусан рецепт за дане јесени

Бундева је краљица јесени и штета је не искористити је за припрему укусних оброка.

1729324975_shutterstock_1512106379.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Некада давно бундева је била битан извор хране Индијанцима. Помагала им је да издрже дугу и хладну зиму. Она је пуна витамина, а један од најједноставнијих начина за припрему бундеве је печење у рерни.

У ствари, ово је рецепт за који вам је потребно мало времена. Сами можете одредити да ли желите слану или слатку бундеву. Уколико желите слану бундеву посолите је и користите ђумбир, бели лук или љуту паприку - ово је одлична комбинација за слани укус бундеве. Уколико желите бундеву као десерт – идеални додаци су цимет, јаворов сируп, ванила и рум.

Састојци:

  • пола бундеве
  • маслиново уље
  • Зачини по жељи, у зависности од тога да ли сте се одлучили за слатку или слану варијанту

Припрема:

Исеците бундеву на пола и очистите семе. Са спољашње стране ножем направите мала удубљења на удаљености од неколико центиметара, а затим изрезати комад по комад. Важно је да свако парче буде исте дебљине, како би се равномерно пекла.

Наређајте бундеву у подмазан плех, а затим премажите маслиновим уљем. На сваки комад бундеве ставите зачине које сте изабрали. За слану варијанту сами можете припремити мешавину лука, мало ђумбира, соли и бибера и довољно је да се стави на спољну страну пресека бундеве.

Припремљену бундеву пеците у рерни на 180 ° Ц 45 минута.

(Женски магазин)

БОНУС ВИДЕО

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas