Бундева је краљица јесени и штета је не искористити је за припрему укусних оброка.
Некада давно бундева је била битан извор хране Индијанцима. Помагала им је да издрже дугу и хладну зиму. Она је пуна витамина, а један од најједноставнијих начина за припрему бундеве је печење у рерни.
У ствари, ово је рецепт за који вам је потребно мало времена. Сами можете одредити да ли желите слану или слатку бундеву. Уколико желите слану бундеву посолите је и користите ђумбир, бели лук или љуту паприку - ово је одлична комбинација за слани укус бундеве. Уколико желите бундеву као десерт – идеални додаци су цимет, јаворов сируп, ванила и рум.
Састојци:
- пола бундеве
- маслиново уље
- Зачини по жељи, у зависности од тога да ли сте се одлучили за слатку или слану варијанту
Припрема:
Исеците бундеву на пола и очистите семе. Са спољашње стране ножем направите мала удубљења на удаљености од неколико центиметара, а затим изрезати комад по комад. Важно је да свако парче буде исте дебљине, како би се равномерно пекла.
Наређајте бундеву у подмазан плех, а затим премажите маслиновим уљем. На сваки комад бундеве ставите зачине које сте изабрали. За слану варијанту сами можете припремити мешавину лука, мало ђумбира, соли и бибера и довољно је да се стави на спољну страну пресека бундеве.
Припремљену бундеву пеците у рерни на 180 ° Ц 45 минута.
(Женски магазин)
БОНУС ВИДЕО