Torta se priprema sat vremena, a jede pet minuta!
Potrebno je:
- 250 g šargarepe
- 200 g badema
- 200 g smeđeg šećera
- 5 jaja
- kašičica rendane kore od limuna
- pola kašičice praška za pecivo
- šaka golice
- šaka pistaća
- pola kašičice cimeta
- slatka pavlaka za kuvanje
Pročitajte još: Komarci MRZE ovaj miris i beže od njega, a pravi se lako
Za glazuru:
- 100 g putera
- 200 g krem sira
- 30 g šećera u prahu
- šargarepa
Pročitajte još: Jelo za vrućinu: Vitaminski pirinač daje snagu, a priprema se brzo (RECEPT)
Priprema:
Umutite žumanca, šećer i limunovu koru, pa dodajte mlevene bademe, prašak za pecivo, cimet i listiće pistaća. Dobro promešajte. Izrendanu šargarepu umešajte u testo i dodajte umućen sneg od belanaca. Testo pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 45 minuta. Podelite ga na dva dela, pa između premažite umućenom slatkom pavlakom.
Umutite puter, šećer i krem sir i tom glazurom premažite koru. Ukrasite tortu očišćenom šargarepom. Ostavite je u frižideru da odstoji neko vreme.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU