Рецепт за брзи ледени чоколадни колач свака домаћица би требало да има, јер је одличан за лето, а укусом нема кога није освојио!
Брзи ледени чоколадни колач је права посластица за сва чула, посебно за ове вреле летње дане. Прави се врло лако, топи се у устима, а невероватно освежава! Готово увек се тражи парче више, јер нико не може да одоли феноменалном укусу.
Састојци:
100 г чоколаде за кување
150 г горке тамне чоколаде (70 % какаа)
6 дл слатке павлаке
20 г шећера у праху
4 кашике сока или ликера од поморанџе
кашичица рендане коре поморанџе
100 г ломљене чоколаде за кување
Глазура:
150 г чоколаде за кување
90 г маслаца
Како се припрема?
Слатку павлаку умутите у шлаг, па умешајте шећер у праху, сок и кору поморанџе и чоколаду отопљену на пари.
Добро измешајте миксером и умешајте ломљену чоколаду. Смесу излијте у калуп обложен прозирном фолијом и оставите у замрзивачу три сата.
Пре него што смесу за колач сипате у калуп, можете ивице да обложите комадима танке чоколаде, те че посластица изгледати још декоративније.
Охлађен колач окрените на послужавник, па га прелијте чоколадном глазуром коју сте припремили тако што сте у чоколаду коју сте отопили на пари умешали омекшали маслац.
Колач се служи добро расхлађен, а по жељи, можете поред додати и куглу сладоледа.
Стилл
Бонус видео:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ