Укусна и здравија од класичних

Састојци:
- 4 јајета
- 15 г кокосовог уља или неслани путер, растопљен
- 1 кашичица екстракта ваниле
- 150 г бадемовог брашна
- 100 г ксилитола или заслађивач по вашем избору
- 30 г какао праха
- ¼ кашичице соде бикарбоне
- 120 мл бадемовог или кокосовог млека
- 1 кашичица јабуковог сирц́ета
- пола кашичице прашка за пециво
За прелив
- 250 г грчког јогурта
- 1 кашичица какао праха
- 1 кашичица заслађивача ксилитола
Припрема кето торте:
Испробајте рецепт за кето чоколадну торту и уверите се колико је укусна.
За прелив, сипајте јогурт на комад газе или муслина, ставите у сито постављено изнад посуде и охладите најмање 2 сата или преко ноц́и. Умутите процеђени јогурт са какаом и ксилитолом и вратите га у фрижидер.
Загрејте рерну на 180 степени. Папир за печење поквасите, згужвајте, исцедите а потом њиме обложите калуп за торте пречника 22цм.
Одвојите беланца од жуманаца па беланца умутите у чврст снег. Помешајте жуманца, кокосово уље и ванилу у чинији. Додајте бадемово брашно, ксилитол, какао, бикарбону, млеко и сирц́е. У ту смесу затим умутити беланца и прашак за пециво, па сипати у плех.
Пеците 15 минута, а затим смањите температуру на 160 степени и пеците још 15 минута. Извадите из рерне и оставите да се охлади пре него што извадите из калупа. Ставите на тањир и нанесите прелив одозго. Поспите какаом.
(Ствар укуса)