Фритата је италијаснко јело које је комбинација омлета и киш лорена
Фритата се састоји из разноврсног поврћа, али у зависности од укуса можете да додате и сланину, шунку, сир... Овај специјалитет можете да служите за доручак, али исто тако може да мења било који оброк, због свог богатог укуса.
Састојци:
- 8 јаја
- 80 мл павлаке за куване
- 3 кашике маслиновог уља
- 1/2 шоље сецканог црног лука
- 4 чена белог лука
- 1 шоља сецкане паприке
- 1 шоља сецканог кромпира
- 1 шоља сецкане тиквице
- 2 шоље спанаћа
- 1,5 шоља исецканог сира
Припрема:
Умутите јаја са павлаком за кување и посолите. У тигању загрејте уље и додајте сецкани црни лук, опет мало посолите и пржите док не омекша. Додајте млевени бели лук и сецакну паприку, кромпир и тиквице. Наставите да пржите док поврће не омекша. Преко поврћа сипајте 1/2 шоље сира, па додајте смесу са јајима. Затим поспите преостали сир и оставите још 5 минута на шпорету. Пребаците у загрејану рерну и пеците на 200°Ц око 8 минута. Зачините по жељи.