Италијанска верзија кромпир чорбе или супе
Супе су здраве, брзо се праве и јачају имунитет. Зато обавезно испробајте рецепт за супу са кромпир, али на италијански начин. Они додају један састојак више, а то је пармезан, који додатно обогаћује већ укусно јело. Врло лако се прави и то од баш јефтиних састојака, па је одличан предлог за крај месеца када људи кубуре са новцем. Кромпир супа са поврћем има још једну предност, а то је да можете да је једете током поста.
Састојци:
- 6 кромпира
- 2 црна лука
- 2 шаргарепе
- 2 штапа целера
- 1 конзерва сецканог пелата
- 1,5 л воде
- 1 ловоров лист
- 1,5 кашичица италијанских зачина
- 1 веза першуна
- пармезан (по жељи)
Припрема:
У шерпу сипајте воду, па додајте један лук који сте пресекли на пола, једну очишћену шаргарепу, ловоров лист и пар зрна бибера. Кувајте док не прокључа, па смањите температуру и кувајте још 20 минута. Затим извадите поврће, бибиер и ловор. У другој шерпи на мало уља пропржите ситно сецкан црни лук, шаргарепу и целер. Додајте кромпир који сте ољуштили и исецкали, па сипајте бујон од поврћа. Додајте пелат, со, бибер, италијански зачин и промешајте. Оставите да прокључа, па смањите темепратуру и кувајте још 20 минута. Када се скува додајте сецкани першун и поспите ренданим пармезаном или тврдим сиром по жељи.