Уколико вам тесто не успе увек можете да направите крамбл од вишања!
Пита од вишања се прави толико лако да може да је направи направи и млада домаћица.
Прочитајте још: Омиљени енглески слаткиш: Слатки мафини са шаргарепом (РЕЦЕПТ)
Потребно је за тесто:
- око 400 г брашна
- 1/2 кесице прашка за пециво
- кора од лимуна
- 150 г шећера
- 150 г масти
- кашика киселе павлаке
- јаје
- жуманце
- ванилин шећер
За фил:
- 600 г вишања
- 4 кашике шећера
- 4 кашике гриза
- шећер у праху за посипање
Прочитајте још: Јело за врућину: Витамински пиринач даје снагу, а припрема се брзо (РЕЦЕПТ)
Припрема:
Умутите маст, шећер, ванилин шећер, рендану кору лимуна, жуманце и једно цело јаје. Постепено додајте брашно и замесите глатко тесто, па га ставите у фрижидер на најмање сат времена. Мањи плех обложите масним пек папиром. Истањите половину теста, преко тога распоредите вишње, шећер, гриз, затим ставите другу половину теста, затворите крајеве и избоцкајте виљушком тесто на неколико места.
Прочитајте још: Прави ЛЕТЊИ ручак: Пастрмка из рерне (РЕЦЕПТ)
Пеците у загрејаној рерни на 200 степени око 40 минута. Оставите питу да се прохлади, исеците на коцке и поспите шећером у праху.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ