Ukoliko vam testo ne uspe uvek možete da napravite krambl od višanja!
Pita od višanja se pravi toliko lako da može da je napravi napravi i mlada domaćica.
Pročitajte još: Omiljeni engleski slatkiš: Slatki mafini sa šargarepom (RECEPT)
Potrebno je za testo:
- oko 400 g brašna
- 1/2 kesice praška za pecivo
- kora od limuna
- 150 g šećera
- 150 g masti
- kašika kisele pavlake
- jaje
- žumance
- vanilin šećer
Za fil:
- 600 g višanja
- 4 kašike šećera
- 4 kašike griza
- šećer u prahu za posipanje
Pročitajte još: Jelo za vrućinu: Vitaminski pirinač daje snagu, a priprema se brzo (RECEPT)
Priprema:
Umutite mast, šećer, vanilin šećer, rendanu koru limuna, žumance i jedno celo jaje. Postepeno dodajte brašno i zamesite glatko testo, pa ga stavite u frižider na najmanje sat vremena. Manji pleh obložite masnim pek papirom. Istanjite polovinu testa, preko toga rasporedite višnje, šećer, griz, zatim stavite drugu polovinu testa, zatvorite krajeve i izbockajte viljuškom testo na nekoliko mesta.
Pročitajte još: Pravi LETNJI ručak: Pastrmka iz rerne (RECEPT)
Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 40 minuta. Ostavite pitu da se prohladi, isecite na kocke i pospite šećerom u prahu.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU