Овај рецепт за шиш тавук (شيش طاووق) је веома популарно блискоисточно јело са пилећим ћевапом и биће један од ваших омиљених рецепта.
Oglas
Мариниран је са укусним зачинима и јогуртом како би се добио најсочнији рецепт за пилетину на жару који ћете икада имати.
Рецепт за шиш тавук
Састојци:
- 1 кг пилећег меса
- коцкице лука по жељи
- паприке на коцкице по жељи
Прочитајте још: БАКИНА "ЦРНА ПОНОЋНА ТОРТА": Чоколадна фантазија која се топи у устима (РЕЦЕПТ)
Маринада:
- 3 кашике сока од лимуна
- 1 шоља јогурта од пуномасног млека, обичног
- 2 кашике млевеног белог лука
- 1/4 шоље уља маслиновог
- 1 кашичица соли
- 2 кашике кечапа
- 1,5 кашике парадајз пасте
- 4 кашике зачина за шиш (ако немате зачин за шиш тавук, онда било који универзални зачин који волите)
- 1/2 кашичице алеве паприке
- 1 кашичица црног бибера
- 1/2 кашичица оригана
- 1 кашичица љуте паприке
Упутства:
Пилећа прса нарежите на коцке. Додајте састојке за маринаду. Промешајте да се добро обложи и оставите да се маринира 2-4 сата ако време дозвољава.
Саставите пилеће ражњиће и пеците са сваке стране 4-5 минута.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas