Ово омиљено блискоисточно јело може да се спрема као чорба, прилог или уз остало поврће.
Нажалост, бамија у Србији није јефтина, па је довољно купити пола килограма, јер је то довољно за три особе. Треба бирати што мању бамију, јер што је већа то је старија, тврђа и жилава.
Прочитајте још: ЧЕКАМО их годину дана: Направите за 20 минута КНЕДЛЕ СА ШЉИВАМА (ФОТО)
Састојци:
- 500 грама бамије
- велики црни лук
- 2 парадајза
- 300 грама филеа
- со, бибер
- 1 чена белог лука
Припрема:
Црни лук се очисти и ситно исецка, па мало продинста у дубљој шерпи. Свињски филе се исече на коцкице и продинста са црним луком. Динста се око 20 минута, односно док месо не буде полуготово.
Готова је, уз мешање, када бамија омекне.
Бамија се добр опере и том приликом се уклањају јаче длачице, исече петељка и преполови. Парадјз се ољушти, исецка ситно. Два чена белог лука се исецкају. Све се то дода месо, као и кашичица шећера и суви зачин по укусу.
Прочитајте још: Доста вам је САЛАТА? Ево правог летњег освежења из ШЕРПЕ које се кува 20 МИНУТА (ФОТО)
Бамија се крчка док не омекне. Повремено мора да се промеша, јер може да се залепи.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈБУКУ