Нема ништа лепше од домаћег рахат локума који се топи у устима.
Једну од најукуснијих посластица можете припремити и у свом дому.
Потребно је:
- 380 мл воде;
- 300г шећера;
- 250 мл сока од поморанџе;
- 140 грама кукурузног скроба;
- 3 кашике сока од лимуна,
- за посипање 3 кашике кукурузног скроба и
- 1 кашика шећера.
Прочитајте још: СРБИ чули и одмах РЕЗЕРВИСАЛИ: Овај хотел поседује СЕРТИФИКАТ КОВИД 19, а ево шта то ЗНАЧИ
Припрема:
Помешајте воду, сок од поморанџе и шећер, па им додајте и кукурузни скроб. Све то ставите на ринглу и непрестано мешајте док се све не згусне као пудинг.
Масу скините са рингле, па јој додајте 3 кашике сока од лимуна, а затим све добро измешајте, док се не сједини.
Потом преспите у ватросталну чинију и оставите да се охлади. Када се охлади, исеците на коцке па уваљајте сваку коцку у комбинацију кукурузног скроба и шећера.
Прочитајте још: Сигурно сте јели СМОКВЕ на сто начина, али никада у СЕНДВИЧУ - Зашто? (ФОТО)
Напомена: По жељи можете да додате и друге састојке како бисте добили ратлук са другим укусима.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈБУКУ