Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

И БИЉКЕ ВОЛЕ КАТКАД ДА СЕ ЗАСЛАДЕ: Шећер решава 5 летњих бољки цвећа

Не воле само људи слаткише, и биљке воле каткад да се засладе. Зашто је смеђи шећер добар за за биљке?

1722597877_339571_shutterstock-423414625_ff.jpg
Фото: схуттерстоцк
Oglas

Биљке доносе срећу. Уколико волите цвеће и гајите га, сада сте сигурно фокусирани на то да својим зеленим мезимицама обезбедите оптималну количину воде или се сналазите око тога ко ће се о њима старати док сте на летовању. А овај савет помоћи ће вам да биљке боље раде до краја јесени и да вам балкон буде налепши у крају.

Реч је о смеђем шећеру који у растворима може подстаћи активност микроорганизама у земљишту и помоћи им да ослободе све хранљиве материје, те да ваше биљке дуже и боље живе.

На страници Гарденинг Соул писали су о предностима смеђег шећера за биљке, како га боље искористити и са чиме комбиновати да бисте направили „укусно“ природно ђубриво. Не воле слатко само људи, већ и неке биљке. Само једна врећица смеђег шећера може нахранити све ваше биљке.

  • Ако смеђи шећер једноставно помешате са водом, то ће учинити листове ваших биљака сочним и зеленим.
  • Ако помешате смеђи шећер са квасцем и водом, то ђубриво ће постати моћно средство за укорењавање биљака.
  • Ако помешате смеђи шећер са пивом, биће то азотно ђубриво које може спречити листове биљака да пожуте.
  • Ако помешате смеђи шећер са белим луком и водом, добићете фосфатно ђубриво које ће подстаћи цветање биљака.
  • Мешањем смеђег шећера са белим сирћетом и водом, створићете гвожђе сулфат и моћи ћете да прилагодите пХ земље.

Када приметите да биљка вене и да ће ускоро почети да "умире", можете додати шећер да повећате ниво сахарозе и глукозе. Сахароза ће бити у контакту с микроорганизмима у тлу, а то ће омогућити азоту да обезбеди биљци неопходну енергију, што ће јој помоћи да остане у животу.

(Сенса)

 

БОНУС ВИДЕО

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas