Nema ništa lepše od domaćeg rahat lokuma koji se topi u ustima.
Jednu od najukusnijih poslastica možete pripremiti i u svom domu.
Potrebno je:
- 380 ml vode;
- 300g šećera;
- 250 ml soka od pomorandže;
- 140 grama kukuruznog skroba;
- 3 kašike soka od limuna,
- za posipanje 3 kašike kukuruznog skroba i
- 1 kašika šećera.
Pročitajte još: SRBI čuli i odmah REZERVISALI: Ovaj hotel poseduje SERTIFIKAT KOVID 19, a evo šta to ZNAČI
Priprema:
Pomešajte vodu, sok od pomorandže i šećer, pa im dodajte i kukuruzni skrob. Sve to stavite na ringlu i neprestano mešajte dok se sve ne zgusne kao puding.
Masu skinite sa ringle, pa joj dodajte 3 kašike soka od limuna, a zatim sve dobro izmešajte, dok se ne sjedini.
Potom prespite u vatrostalnu činiju i ostavite da se ohladi. Kada se ohladi, isecite na kocke pa uvaljajte svaku kocku u kombinaciju kukuruznog skroba i šećera.
Pročitajte još: Sigurno ste jeli SMOKVE na sto načina, ali nikada u SENDVIČU - Zašto? (FOTO)
Napomena: Po želji možete da dodate i druge sastojke kako biste dobili ratluk sa drugim ukusima.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJBUKU