Засладите се чувеном шпанском посластицом
Савршена идеја за поподне. Ћуроси се лако праве и не захтевају никакве специјалне састојке.
Састојци:
- 250 мл воде
- 50 г маргарина
- 1 прстохват соли
- 3 кашичице шећера
- 1 кесица ванилин шећера
- 250 г брашна
- 2 јајета
- мало цимета
За прелив:
- 100 г чоколаде
- 1 наранџа
- мало цимета
Ставити воду да се загреје са сољу, шећером и маргарином, па кад почне да ври склонити са ватре и додати цимет и брашно. Мешати брзо да не би било грудвица, док тесто не буде компактно. Оставити га на пар минута да се прохлади пре него што додате јаја.
Прочитајте још: Медени укус ТАРТ БАКЛАВЕ који ће вас распаметити: Прави се једноставно, а добијате издашан колач (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)
Кад је тесто прохлађено додати једно јаје и мешати док се не сједини. Затим додати друго јаје и мешати док се не добије лепо компактно тесто. Тако добијено тесто сипати у шприц. Загрејати уље, али не превише, па формирати ћуросе до жељене дужине или облика, а остатак одсећи маказама или ножем.
Пржити док не добију лепу златну боју са обе стране. У тањиру помешати шећер са циметом, па уваљати ћуросе. За прелив загрејати млеко, истопити чоколаду, додати цимет и ванил шећер. На крају нарендати мало корице наранџе. Служити ћуросе док су још топли уз чоколадни прелив.
БОНУС ВИДЕО: