Zasladite se čuvenom španskom poslasticom
Savršena ideja za popodne. Ćurosi se lako prave i ne zahtevaju nikakve specijalne sastojke.
Sastojci:
- 250 ml vode
- 50 g margarina
- 1 prstohvat soli
- 3 kašičice šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 250 g brašna
- 2 jajeta
- malo cimeta
Za preliv:
- 100 g čokolade
- 1 narandža
- malo cimeta
Staviti vodu da se zagreje sa solju, šećerom i margarinom, pa kad počne da vri skloniti sa vatre i dodati cimet i brašno. Mešati brzo da ne bi bilo grudvica, dok testo ne bude kompaktno. Ostaviti ga na par minuta da se prohladi pre nego što dodate jaja.
Pročitajte još: Medeni ukus TART BAKLAVE koji će vas raspametiti: Pravi se jednostavno, a dobijate izdašan kolač (RECEPT/VIDEO)
Kad je testo prohlađeno dodati jedno jaje i mešati dok se ne sjedini. Zatim dodati drugo jaje i mešati dok se ne dobije lepo kompaktno testo. Tako dobijeno testo sipati u špric. Zagrejati ulje, ali ne previše, pa formirati ćurose do željene dužine ili oblika, a ostatak odseći makazama ili nožem.
Pržiti dok ne dobiju lepu zlatnu boju sa obe strane. U tanjiru pomešati šećer sa cimetom, pa uvaljati ćurose. Za preliv zagrejati mleko, istopiti čokoladu, dodati cimet i vanil šećer. Na kraju narendati malo korice narandže. Služiti ćurose dok su još topli uz čokoladni preliv.
BONUS VIDEO: