Čizkejk je idalan za praznično slavlje.
Novogodišnje veče je sutra i pripreme uveliko privodimo kraju. Međutim, ukoliko jos uvek niste odlučili šta će biti zvezda vaše trpeze kada je poslastica u pitanju imamo ideju. Odlučili smo da spremamo čizkejk:
Podloga:
- 140 g ustinjenog keksa po izboru
- 70 g maslaca
- 65 g šećera
- Prstohvat soli
Nadev:
- 600 g mekog krem sira
- 4 veća jaja
- 1 kašika ekstrata vanile
- 200 g šećera
Preliv:
- 450 g slatke pavlake
- 1 kašika šećera
- 1 kašika ekstrata vanile
Priprema:
Podloga
- Utisnite u kalup
Napravite podlogu tako da sjedinite sve sastojke i utisnete smesu u okrugli kalup za torte (24 cm). Kalup prethodno premažite uljem.
Nadev
- Sjedinite sastojke
Zagrejte rernu na 175 stepeni. Mikserom izmešajte krem sir dok ne postane pahuljast, dodajte jedno po jedno jaje, ekstrat vanile i šećer. Mešajte na srednjoj brzini dok se svi sastojci ne sjedine.
- Izlijte preko podloge
Smesu izlijte preko podloge od keksa, pa ubacite u rernu i pecite 45 minuta.
Preliv
- Sjedinite sastojke
Preliv pravimo tako što sjedinimo slatku pavlaku, šećer i ekstrakt vanile. Preliv nežno razmažite po površini torte i zagladite. Ubacite u rernu i pecite još 10 minuta.
- Ohladite
Kada izvadite kolač ostavite da se ohladi. Hlađenjem će se čizkejk u potpunosti stisnuti. Lagano prekrijte krpom i ostavite da se hladi najmanje 6 sati, zatim polako izvadite iz kalupa i poslužite.