Мало дугачији начин припреме ћевапа
Oglas
Састојци:
- 500 г млевеног меса
- 1 лук
- 1 кашичица соли
- 1 кашичица црвене паприке
- 1 кашичица поврц́а у праху (опционо)
- 1 мала кашика прашка за пециво
- 60 мл минералне воде
- 2 кришке сувог хлеба
- 1 веза першун
Рецепт за ћевапе на турски начин:
Како бисте направили ћевапе, млевено месо помешајте са свим састојцима у чинији и добро уместие. Оставите смесу у фрижидеру најмање 30 минута, или преко ноћи. Како бисте олакшали себи можете да убаците месо у кесу за фрижидер и да пробушите већу рупу на дну и тако истискујете ћевапе, или их обликујте руком.
Пржите их на уљу у тигању, загрејаном на средњу температуру, окрећући их, док не буду добро печени.
(Ствар укуса)
БОНУС ВИДЕО
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas