Malo dugačiji način pripreme ćevapa
Oglas
Sastojci:
- 500 g mlevenog mesa
- 1 luk
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica crvene paprike
- 1 kašičica povrća u prahu (opciono)
- 1 mala kašika praška za pecivo
- 60 ml mineralne vode
- 2 kriške suvog hleba
- 1 veza peršun
Recept za ćevape na turski način:
Kako biste napravili ćevape, mleveno meso pomešajte sa svim sastojcima u činiji i dobro umestie. Ostavite smesu u frižideru najmanje 30 minuta, ili preko noći. Kako biste olakšali sebi možete da ubacite meso u kesu za frižider i da probušite veću rupu na dnu i tako istiskujete ćevape, ili ih oblikujte rukom.
Pržite ih na ulju u tiganju, zagrejanom na srednju temperaturu, okrećući ih, dok ne budu dobro pečeni.
(Stvar ukusa)
BONUS VIDEO
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas