Одлучили сте да на неко време избаците глутен из исхране? То не треба да значи да се хлеб више не налази на вашем менију.
За све љубитеље хлеба, правимо безглутенске погачице. Праве се од само неколико састојака, а искористићемо и брашно леблебије, богато протеинима.
Састојци:
- млевено брашно од леблебије
- суви босиљак
- лан у зну
- хималајска со
У брашно (две чаше од јогурта) сипајте мало мање од кафене кашике соли, додајте мало воде (око 150 мл). Треба да добијете благо густу смесу (више вуче ка течном, а семенке лана ће дати остатак потребне густине).
Прочитајте још: "ДИЈЕТА" ЗА ДУГОВЕЧАН ЖИВОТ: 5 једноставних промена које би могле додати 10 ГОДИНА вашем животу
Додајте 1,5 супену кашику лана. Промешајте. Оставите смесу 5-7 минута да се благо згусне.
Смесу сипајте супену кашиху у тостер и оставите минут-два док не добије хлебасту текстуру. Од ове мере ћете добити три погачице.
Одлично иду уз сирни намаз, тахини, хумус.
ВИДЕО РЕЦЕПТА: