Odlučili ste da na neko vreme izbacite gluten iz ishrane? To ne treba da znači da se hleb više ne nalazi na vašem meniju.
Za sve ljubitelje hleba, pravimo bezglutenske pogačice. Prave se od samo nekoliko sastojaka, a iskoristićemo i brašno leblebije, bogato proteinima.
Sastojci:
- mleveno brašno od leblebije
- suvi bosiljak
- lan u znu
- himalajska so
U brašno (dve čaše od jogurta) sipajte malo manje od kafene kašike soli, dodajte malo vode (oko 150 ml). Treba da dobijete blago gustu smesu (više vuče ka tečnom, a semenke lana će dati ostatak potrebne gustine).
Pročitajte još: "DIJETA" ZA DUGOVEČAN ŽIVOT: 5 jednostavnih promena koje bi mogle dodati 10 GODINA vašem životu
Dodajte 1,5 supenu kašiku lana. Promešajte. Ostavite smesu 5-7 minuta da se blago zgusne.
Smesu sipajte supenu kašihu u toster i ostavite minut-dva dok ne dobije hlebastu teksturu. Od ove mere ćete dobiti tri pogačice.
Odlično idu uz sirni namaz, tahini, humus.
VIDEO RECEPTA: