Волите помфрит али знате да кромпир и није баш најздравији за вас и вашу килажу? Представљамо вам помфрит од леблебија!
Леблебије су врло нутритивне и здраве, тако да ће вас ово јело засигурно заситити!
Прочитајте још: ФАЛАФЕЛ БУРГЕР: Постан и укусан оброк који ће вас сигурно заситити!
Састојци
2 шоље воде
1 шоља брашна од леблебија
1 кашичица соли
½ кашичице црног бибера
½ кашичице белог лука у праху
½ кашичице паприке
½ кашичице оригана
1/4 кашичице бибера
Уље за тигањ да подмажете.
Припрема
У кључалу воду додајте брашно од леблебија и мешајте док не постане глатко. Додајте кашику уља и све зачине и мешајте још минут-два док се не згусне. Уклоните са ватре. Науљите малу посуду за печење или тепсију. Равномерно распоредите тесто од од леблебија у тепсију. Оставите у фрижидеру најмање један сат или преко ноћи док не постане чврста.
Извадите из фрижидера. Олабавите ивице ножем за путер или танком лопатицом. Окрените посуду док држите једну руку на блоку леблебија и пажљиво пустите да блок падне на даску за сечење. Исеците блок на комаде што сличније помфриту. Требало би да добијете најмање 16 помфрита у зависности од величине коју сте исекли.
Загрејте преостало уље у тигању на средње јакој ватри и пеците помфрит док не порумени и не постане хрскав са обе стране, око 5 минута по страни. Када је готово, посолите помфрит и послужите са својим омиљеним умаком.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ