Volite pomfrit ali znate da krompir i nije baš najzdraviji za vas i vašu kilažu? Predstavljamo vam pomfrit od leblebija!
Leblebije su vrlo nutritivne i zdrave, tako da će vas ovo jelo zasigurno zasititi!
Pročitajte još: FALAFEL BURGER: Postan i ukusan obrok koji će vas sigurno zasititi!
Sastojci
2 šolje vode
1 šolja brašna od leblebija
1 kašičica soli
½ kašičice crnog bibera
½ kašičice belog luka u prahu
½ kašičice paprike
½ kašičice origana
1/4 kašičice bibera
Ulje za tiganj da podmažete.
Priprema
U ključalu vodu dodajte brašno od leblebija i mešajte dok ne postane glatko. Dodajte kašiku ulja i sve začine i mešajte još minut-dva dok se ne zgusne. Uklonite sa vatre. Nauljite malu posudu za pečenje ili tepsiju. Ravnomerno rasporedite testo od od leblebija u tepsiju. Ostavite u frižideru najmanje jedan sat ili preko noći dok ne postane čvrsta.
Izvadite iz frižidera. Olabavite ivice nožem za puter ili tankom lopaticom. Okrenite posudu dok držite jednu ruku na bloku leblebija i pažljivo pustite da blok padne na dasku za sečenje. Isecite blok na komade što sličnije pomfritu. Trebalo bi da dobijete najmanje 16 pomfrita u zavisnosti od veličine koju ste isekli.
Zagrejte preostalo ulje u tiganju na srednje jakoj vatri i pecite pomfrit dok ne porumeni i ne postane hrskav sa obe strane, oko 5 minuta po strani. Kada je gotovo, posolite pomfrit i poslužite sa svojim omiljenim umakom.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU