Рецепт за пилећу џигерицу у поврћу обавезно пробајте, јело је баш укусно, а могу сви да га једу без гриже савести
Џигерицу обично сви спремамо по оном старинском рецету: динстамо је на луку. А зашто не бисте мало променили рецепт и испробали овај? Одушевиће вас.
Састојци:
400 г пилеће џигерице
2 већа црна лука
2 зелене паприке
1 мањи плави патлиџан
2 кромпира
2 шаргарепе
мало грашка и бораније
1 свежи парадајз
со, бибер, биозачин, уље
1 кашичица брашна
алева паприка
Припрема:
1. На уљу пропржити исецкан лук и паприку, додати џигерицу и кад се све мало издинста, додати остало поврће, ловоров лист по жељи, долити мало воде и динстати 20 минута.
2. Додати биозачин, размућену кашичицу брашна у мало воде, алеву паприка, бибер и још мало динстати па ставити у рерну на 250 степени око 15 минута да се запече. Послужити топло.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ