У данима поста, посебно оног на води, велики је изазов осмислити јеловник за читав дан
Ипак, ако пустите машти на вољу, видећете да постоји велики број јела која се могу припремати без капи уља.
Једно од њих је и добро познати намаз од леблебија - хумус. Иако се у хумус обично додаје маслиново уље, ова верзија се припрема на води, чиме се уопште не губи на укусу.
Намаз је идеалан за доручак или вечеру, а уз додатак маслина или киселих краставчића можете направити укусни сендвич који ће вам дуго држати ситост. Уз додатак маслина или киселих краставчића можете направити укусни сендвич који ће вам дуго држати ситост
Састојци:
- 200 г куваних леблебија (из конзерве)
- 4 кашике тахинија
- 1 кашичица соли
- 1/2 кашичице бибера
- сок од 2 мања лимуна
- 1 кашика сувог влашца
- 1 кашика белог лука у праху
- зачинска паприка
ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Рижа за здравље: ДЕСЕТ ЗДРАВИХ РАЗЛОГА зашто је треба јести
Припрема:
У блендер ставите куване леблебије, тахини, со, бибер, влашац, бели лук и сок од лимуна, па све добро уситните. Уколико је хумус сувише густ, додајте воду од леблебија, из конзерве.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУ