Recept za pileću džigericu u povrću obavezno probajte, jelo je baš ukusno, a mogu svi da ga jedu bez griže savesti
Džigericu obično svi spremamo po onom starinskom recetu: dinstamo je na luku. A zašto ne biste malo promenili recept i isprobali ovaj? Oduševiće vas.
Sastojci:
400 g pileće džigerice
2 veća crna luka
2 zelene paprike
1 manji plavi patlidžan
2 krompira
2 šargarepe
malo graška i boranije
1 sveži paradajz
so, biber, biozačin, ulje
1 kašičica brašna
aleva paprika
Priprema:
1. Na ulju propržiti iseckan luk i papriku, dodati džigericu i kad se sve malo izdinsta, dodati ostalo povrće, lovorov list po želji, doliti malo vode i dinstati 20 minuta.
2. Dodati biozačin, razmućenu kašičicu brašna u malo vode, alevu paprika, biber i još malo dinstati pa staviti u rernu na 250 stepeni oko 15 minuta da se zapeče. Poslužiti toplo.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU