Шарене, здраве и, што је најважније, забавне, ове палачинке функционишу једнако добро за вечеру као и за бранч викендом.
Остатак смесе сачувајте у покривеној посуди у фрижидеру за доручак касније током недеље. И будите креативни са својим састојцима и варијацијама! Ово јело је врло хранљиво и здраво и дефинитивно ће вас држати ситим сатима!
Прочитајте још: Прави рецепт за италијанску МИНЕСТРОНЕ СУПУ: Здрава супа од чистог поврћа
Састојци:
- 1 зрео авокадо
- 350 г чери парадајза
- 100 г беби спанаћа
- 3 младог лука
- веза свежег першуна
- 1 лимета
- екстра ђевичанско маслиново уље
- 1 велико јаје слободног узгоја
- 1 шоља брашна
- 1 шоља полуобраног млека
- маслиново уље
- 300 г свјежег сира
- љути чили сос
Припрема:
Авокадо преполовите, очистите од коштица, огулите и ситно исеците, а парадајз на четвртине, а затим ставите у чинију за салату са четвртином спанаћа. Ситно исеците и додајте млади лук и листове першуна, а затим исцедите сок од лимете.
Прелијте са 1 кашиком екстра девичанског маслиновог уља, зачините до савршенства морском сољу и црним бибером, ставите да се премаже и оставите са стране. Разбијте јаје у блендеру, додајте брашно, млеко, преостали спанаћ и прстохват соли и бибера, па мутите док не постане глатко.
Ставите велики нелепљиви тигањ на средњу ватру, натрљајте тигањ са мало маслиновог уља, а затим сипајте танак слој теста, окрећући га нагоре и око ивица. Кувајте на једној страни само 2 минута, или док не порумени, а затим ставите на тањир за сервирање и поновите.
Прелијте сваку палачинку комадићима свежег сира, салатом од авокада и неколико добрих кашика чили соса. Сервирајте са додатним кришкама лимете за цеђење, и печеним јајетом на врху, ако желите.
Уместо спанаћа можете користити поточарку, руколу, кељ или чак мешавину меког биља, као што су мента, босиљак или естрагон, шта год желите! За сир можете користити и моцарелу, халуми или комадић фета сира.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ