Доносимо вам праву слану посластицу са поврћем који вечерас можете припремити својим укућанима
Пролеће је најлепше годишње доба и када је реч о свежим намирницама, које нам отварају бројне могућности за укусне оброке пуне витамина. Доносимо вам један такав рецепт који можте припремити за укусну вечеру, који не гоји, али ће вас заситити и опскрбити ваш организам минералима и витаминима.
Прочитајте још: НАЈЗНАМЕНИТИЈЕ СРПКИЊЕ: За многе од њих нисте чули, а дугујемо им велику захвалност
Састојци:
- 1 шоља кукуруза шећера⠀
- 1.5 млада тиквица⠀
- 1 јаје⠀
- 2 кашике паленте⠀
- 3 кашике обичног брашна⠀
- 3 кашике грчког јогурта ⠀
- 2 кашике маслиновог уља ⠀
- со, бибер, свежа мирођија⠀
Припрема палачинки:
Скувати кукуруз. Процедити и оставити да се прохлади.⠀ Опрати и изрендати тиквице. Посолити и оставити око 15 минута да отпусте воду. Добро их исцедити.⠀
Прочитајте још: Да ли знате зашто је ФЕРАРИ ЦРВЕНЕ БОЈЕ? Одговор има везе са ПРОШЛОШЋУ!
У једној посуди умутити јаје, јогурт, паленту, брашно, уље, тиквице и кукуруз. Ножем уситнити мирођију и додати је у смесу, посолити и побиберити по укусу, па добро промешати. ⠀
Загрејати тигањ за палачинке и пећи их једну по једну. Мера за палачинку је 1 супена кашика.
Бонус видео:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ