Šarene, zdrave i, što je najvažnije, zabavne, ove palačinke funkcionišu jednako dobro za večeru kao i za branč vikendom.
Ostatak smese sačuvajte u pokrivenoj posudi u frižideru za doručak kasnije tokom nedelje. I budite kreativni sa svojim sastojcima i varijacijama! Ovo jelo je vrlo hranljivo i zdravo i definitivno će vas držati sitim satima!
Pročitajte još: Pravi recept za italijansku MINESTRONE SUPU: Zdrava supa od čistog povrća
Sastojci:
- 1 zreo avokado
- 350 g čeri paradajza
- 100 g bebi spanaća
- 3 mladog luka
- veza svežeg peršuna
- 1 limeta
- ekstra đevičansko maslinovo ulje
- 1 veliko jaje slobodnog uzgoja
- 1 šolja brašna
- 1 šolja poluobranog mleka
- maslinovo ulje
- 300 g svježeg sira
- ljuti čili sos
Priprema:
Avokado prepolovite, očistite od koštica, ogulite i sitno isecite, a paradajz na četvrtine, a zatim stavite u činiju za salatu sa četvrtinom spanaća. Sitno isecite i dodajte mladi luk i listove peršuna, a zatim iscedite sok od limete.
Prelijte sa 1 kašikom ekstra devičanskog maslinovog ulja, začinite do savršenstva morskom solju i crnim biberom, stavite da se premaže i ostavite sa strane. Razbijte jaje u blenderu, dodajte brašno, mleko, preostali spanać i prstohvat soli i bibera, pa mutite dok ne postane glatko.
Stavite veliki nelepljivi tiganj na srednju vatru, natrljajte tiganj sa malo maslinovog ulja, a zatim sipajte tanak sloj testa, okrećući ga nagore i oko ivica. Kuvajte na jednoj strani samo 2 minuta, ili dok ne porumeni, a zatim stavite na tanjir za serviranje i ponovite.
Prelijte svaku palačinku komadićima svežeg sira, salatom od avokada i nekoliko dobrih kašika čili sosa. Servirajte sa dodatnim kriškama limete za ceđenje, i pečenim jajetom na vrhu, ako želite.
Umesto spanaća možete koristiti potočarku, rukolu, kelj ili čak mešavinu mekog bilja, kao što su menta, bosiljak ili estragon, šta god želite! Za sir možete koristiti i mocarelu, halumi ili komadić feta sira.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU