Овај рецепт за хроно хлеб је толико једноставан, да ће дефинитивно постати део ваше свакодневнице
Зашто да бацате новац на скупе хроно хлебове у продавницама, који су опет засигурно пуни адитива, када можете спремити такав хлеб брзо и лако у кућној радиности.
Прочитајте још: Травелланд СЕНЗАЦИЈА: Луксузни хотели на Ситонији на попусту до 30.4.
Састојци:
- 300г спелтино меко брашно
- 300г ражаног брашна
- кашика соли
- прашак за пециво
- шоља семенки (лан, сунцокрет, сусам, голица)
- 3дл киселог млека
- 2,5дл млаке воде
- 4 кашике уља
Припрема:
Измешати суве састојке, додати кисело млеко, воду и уље, па умутити миксером слабије док се не сједини. Затим 5 минута на најјачој брзини. Истрести смесу на брашном посуту подлогу, формирати векну, па пребацити у тепсију. Можете засећи одозго и оставити пола сата да одстоји. Пећи у загрејаној рерни на температури 190-200 степени, сат времена. Кад је готов, умотати у кухињску крпу и након 15 минута ставити у пластичну кесу и пустити да се охлади.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ