Популарност хроно хлеба не јењава, што не чуди јер је добар за варење због разноврсних семенки и доброг избора брашна.
Oglas
Можда ћете желети да сазнате и како да од бајатог хлеба или погаче направите попару. Хроно хлеб можете да направите и чувате три дана, пре него што га до краја поједете. Прочитајте начин припреме!
Састојци:
- 300 г раженог брашна
- 100 г спелтиног брашна од целог зрна
- 100 г хељдиног брашна
- пола шоље семенки (лан, сусам, семенке бундеве, семенке сунцокрета)
- 4 кашике маслиновог уља
- прстохват соли
- 1 паковање прашка за пециво
- 1/2 кашике соде бикарбоне
- 500 мл топле воде
Рецепт за хроно хлеб:
Помешајте састојке са водом и пеците:
За хроно хлеб помешајте све састојке у једној посуди и додајте топлу воду. Тесто треба да буде мекше, али не превише. Ставите тесто у калуп и пеците сат времена на 200 степени Ц, или док не добије корицу. Умотајте хлеб у влажну кухињску крпу и конзумирајте највише три дана, јер не може дуже да траје. Уживајте у хроно хлебу!
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas