Ovaj recept za hrono hleb je toliko jednostavan, da će definitivno postati deo vaše svakodnevnice
Zašto da bacate novac na skupe hrono hlebove u prodavnicama, koji su opet zasigurno puni aditiva, kada možete spremiti takav hleb brzo i lako u kućnoj radinosti.
Pročitajte još: Travelland SENZACIJA: Luksuzni hoteli na Sitoniji na popustu do 30.4.
Sastojci:
- 300g speltino meko brašno
- 300g ražanog brašna
- kašika soli
- prašak za pecivo
- šolja semenki (lan, suncokret, susam, golica)
- 3dl kiselog mleka
- 2,5dl mlake vode
- 4 kašike ulja
Priprema:
Izmešati suve sastojke, dodati kiselo mleko, vodu i ulje, pa umutiti mikserom slabije dok se ne sjedini. Zatim 5 minuta na najjačoj brzini. Istresti smesu na brašnom posutu podlogu, formirati veknu, pa prebaciti u tepsiju. Možete zaseći odozgo i ostaviti pola sata da odstoji. Peći u zagrejanoj rerni na temperaturi 190-200 stepeni, sat vremena. Kad je gotov, umotati u kuhinjsku krpu i nakon 15 minuta staviti u plastičnu kesu i pustiti da se ohladi.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU