Гризу нећете моћи да одолите
Колико год нека јела или посластице деловале једноставно да се направе, постоје ситуације и када вам не успеју. Можете да будете искусна домаћица, али ако никада нисте правили неко јело, може да се деси да негде погрешите. Такав је случај и са гризом.Ово је врло једноставна посластица коју једемо цео живот, али морају да се испоштују тачне мере како би она успела. Често се дешава да сипата мање гриза или мање млека, па морате да поправљате. Али, ако се држите овог рецепта не постоји шанса да не успе. Оно што је битно да знате јесте да 100 мл млека увек иде 1 равна кашика гриза и 1/2 кашике шећера.
Састојци:
- 1 л млека
- 10 равних кашика гриза
- 5 кашика шећера
- јагоде
Припрема:
Сипајте млеко у шерпу и сачекајте да проври, али водите рачуна да не загори. Смањите ватру, па сипајте гриз, све време мешајући. Кувајте још 2-3 минута, уз констатно мешање. У готов гриз додајте шећер, промешајте, па сипајте у посуду. Украсите чоколадом, какаом, циметом, воћем...
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ