Да ли сте скоро јели гриз са млеком?
Гриз са млеком је старинска посластица, која се прави од 3 јефтине намирнице и на овом слаткишу су одрасле многе генерације. Иако делује једноставно, морате израчунати праве мере састојака како би гриз испао како треба, а на 100 мл млека иде 1 равна кашика пшеничног гриза и 1/2 кашике шећера. Припрема је слична као код сутлијаша, само је ово много брже. Можете и кратко да га запечете у рерни.
Састојци:
- 800 мл млека
- 8 кашика пшеничног гриза
- 4 кашике шећера
- какао
Прочитајте још: ЦАРСКА ПИТА на турски начин: За све љубитеље поврћа, ово ће бити савршен доручак или вечера (РЕЦЕПТ)
Припрема:
Млеко сипајте у шерпу и ставите да проври. Затим смањите температуру и сипајте гриз у проврело млеко. Кувајте док се не згусне, уз непрестано мешање. Не смеју да се створе грудвице. Додајте шећер и добро промешајте. Искључите шпорет и сипајте у посуде. Украсите какаом.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ