Гриз здрав и добар за дијабетичаре.
Пшенични гриз добар је за исхрану оболелих од дијабетеса јер има низак гликемијски индекс. Гриз који настаје млевењем пшенице из средишњег дела зрна има ранг 44, због чега се сматра храном ниског гликемијског индекса.
Прочитајте још: Овај доктор се не купа шест година и не користи дезодоранс! Свакодневно купање није неопходно?
Као последица тога, гриз може да снизи ниво шећера у крви тако што узрокује мали утицај на ниво целокупне глукозе. Дакле, узимање пшеничне крупице дијабетичари свакако треба да узму у обзир. Иначе, у три шоље гриза има око два грама влакана или седам одсто препорученог дневног уноса ове хранљиве материје.
Посебно је делотворан код деце Фото: Депозит
Киви штити плућа и очи
Киви може да спречи болести дисајног система, а посебно је делотворан код деце. Истраживање је показало да пет до седам порција кивија недељно може да смањи кашаљ за 27 одсто, краткоћу даха за 32 одсто, надраженост носа за 28 одсто и хронични кашаљ за 25 одсто. За све то је заслужан витамин Ц.
Прочитајте још: Поморанџа спречава упалу грла, штити зубе, а маска од ње чини чудо за лице
Постоји и неколико истраживања која су доказала да конзумацијом овог воћа може да се смањи и могућност појаве дегенерације жуте мрље и то за чак 36 одсто.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ