Није тако тешко.
Потребно је:
- Листови киселог купуса
- 2 пара домаће кобасице
- 500гр мешаног млевеног меса
- 50 гр пиринча
- 200 гр суве сланине
- 200 гр сувих ребара
- 2 главице црног лука
- 3 чена белог лука
- алева слатка и туцана папреика љута
- млевеног бибера
- уља..соли
- масти или уља
Припрема:
На уљу пропржити мало свеже кобасице. Кад се пропрже извадити па додати ситно сецкан црни лук па га испржити додати млевено месо.
Фото: Приватна архива
Скинути са шпорета па додати ситно сецкану домаћу кобасицу (може у сецку) алеву слатку може и туцану паприку, бибера, соли бели лук и опран пиринач.
Прочитајте још: ТОПЕ се устима, подсећају на БАКУ, а рецепт је ПРОВЕРЕН (ФОТО)
Фото: Приватна архива
Одвојити листове ако је јако кисео и слан опрати у 2 воде. Велике листове пресећи на пола и склонити задебљали део.
Лист ставити на даску или на длан ставити кашику фила па мало истањити на дужину савити лист са стране и увити у сарму узану и дугуљасту .Ређати усправно у шерпу у ставити сдсуву сланину и ребра већ шта имате, и одозбо мало насеченог купуса. Додати још алеве паприје и туцане масти или уља и налити водом. Сарму кувати на тихом да крчка одко 2 сата. Уз сарму проја.. Уживанција врхунско..Пријатно..
Прочитајте још: Плетена погача изазов за искусне домаћице: КОРАК ПО КОРАК (ФОТО/ВИДЕО)
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ