Ako nemate vremena za pripremu komplikovanih i zahtevnih jela, evo predloga za vas
U toku radne nedelje, mnogi ne stižu da pripreme ručak unapred a gladni ukućani zahtevaju brzo i ukusno rešenje. Sa pastom ne možete pogrešiti, a Fetućini pasta će i najizbirljivije oboriti sa nogu. Lako se priprema, ne zahteva puno namirnica, a pogodna je i za početnike u kuvanju.
Foto: Pixabay
Pročitajte još: HURGADA ILI KIPAR sa Wayout-om - Definitivno pravi izbor i najbolji odnos cene i kvaliteta (FOTO)
Potrebni sastojci:
malo putera ili ulja – 50 gr
500 ml neutralne pavlake
1/3 kašičice belog luka u granulama ili jedan čen svežeg belog luka
40 gr rendanog parmezana
peršunov list, svež ili sušen
400 gr široke testenine ili po izboru
50 g suvog vrata ili slanine
200 g šampinjona
so i biber
Način pripeme:
Propržiti suvi vrat na masnoći, pa ga izvaditi. Šampinjone isecite na listiće, pa propržite i njih. Kada stavite da se prži pazite da vatra ne bude najjača. Šampinjone malo posolite. Pustiće vodu i taman dok voda ispari oni će fino da omekane. Izvadite i šampinjone iz tiganja ili šerpe.
Sipajte neutralnu pavlaku, dodajte malo soli i bibera, beli luk u granulama i parmezan. Ukoliko imate svež beli luk onda ga izgnječite pa malo propržite i tek onda sipajte pavlaku. Ostavite da vri 2 - 3 minuta, pa sklonite sa vatre. Sipajte u lonac vodu i sačekajte da provri, dodajte testeninu, pa kuvajte izmedju 5 i 10 minuta.
Vodite računa da se ne prekuvaju, to nikako ne sme da se desi. Sklonite sa vatre, pa testeninu direktno iz vode prebacite u sos. Dospite malo vode, 100 ml od kuvanja testenine i sve mešajte. Dodajte šampinjone i suvu slaninu, mešajte i pospite sve peršunovim listom.
Odmah poslužite, dok je toplo. Testenina se stajanjem steže. Ali ako se to desi možete malo vode da sačuvate od kuvanja testenine kako biste kasnije dolili malo i zagrejali ručak ili večeru ponovo.
Prijatno, uživajte!
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU