Крофне углавном воле сви
Крофне се у нашим домовима спремају генерацијама и свака домаћица има неку своју тајну, због које су баш њене крофне боље од свих других. Уместо класичног рецепта, пробајте овај за глазиране крофне које ће вас одушевити укусом.
Састојци:
- 350 мл млека
- 2 кесице сувог квасца
- 1 кашичица шећера
- 550 г брашна
- 2 јајета
- 80 г маслаца
- пола кашичице соли
- 300 г шећера у праху
- екстракт ваниле
Припрема:
Загрејте млеко да буде млако. Потом додајте кашичицу шећера и две кесице сувог квасца. Промешајте и оставите да одстоји 5 до 10 минута. За то време истопите око 85 г маслаца. Након тога, у другој посуди помешајте брашно и пола кашичице соли.
Са маслацем помешајте 50 г шећера у праху, разбијте јаја и додајте млеко са квасцем. Мешајте све време како би се смеса сјединила. Додајте брашно и со које сте припремили, али постепено. Све време мешајте жицом, док се не згусне. Када смеса буде довољно густа, месите је док тесто не постане глатко, а онда оставите да одстоји неких пола сата.
Након тога, модлама за колаче обликујте крофне, по жељи можете и са рупицом у средини. Оставите их да одстоје око пола сата. Како бисте направили глазуру, помешајте шећер у праху са екстрактом ваниле и 90 мл млека. Када све лепо умешате, време је за пржење крофни, а како се глазура не би осушила, покријте је крпом.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ